NTP-TFJ-22-0069 PÁLYÁZAT

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 2.400.000 FT

STEAM alkotó műhely a bajai Szent László Általános Művelődési Központban

Projekt kezdete 2022.09.01
Projekt vége 2023.06.30

Az eszközökkel tehetséggondozásunkban a STEAM modell oktatásszervezési módszert vezettük be és valósítottuk meg. A módszer interdiszciplináris szemléletű természet- és műszakitudományos, illetve művészeti tantárgyakat, valamint a matematikát foglalta magába, azok élményszerű oktatásával.

Gimnáziumunk 9-10. évfolyamának meghirdetett STEAM oktatási modellt alkalmazó tehetséggondozó szakkörön használtuk a projektben beszerzett lézervágó és kemence eszközöket.

Lézervágó: A pályázatból kifejezetten oktatási célú, iskolai környezetben történő használatra tervezett eszköz beszerzését valósítottuk meg.

A lézervágó nagy sűrűségű lézersugarat használ a vágáshoz,felmelegíti az anyag felületét és elpárologtatja az anyag égése nélkül.

Tűzzománc kemence: Kifejezetten szakköri célok megvalósítására gyártott kemence beszerzését tervezzük. Eszközválasztás

szempontjai: A kemence mobilizálható, programozható vezérlőegységgel rendelkezik, üzemeltetése egyszerű, biztonságos, lakosságiközmű-hálózatról működtethető.

Az üvegfestékkel bevont fém lapokat száradás után a tűzzománc kemencébe tesszük. A beégetési hőfok 800-850 Co. Az égetési idő 3-5 perc. Ez alatt az idő alatt a kemencébe helyezett tárgy átveszi a kemence hőfokát, az olvadási folyamatok lejátszódása után a felületen sima, fényes zománcolvadék képződik.

 

A szakkörön a projektek a digitális gyártási folyamatot mutatják be, az ötlettől a kész munkadarabig, A gyártási folyamatok megtapasztalásán túl, így a diákok digitális kompetenciáit is fejleszti. Az eszközök használatával és a szakköri munkaformával biztosítjuk a személyre szabott tanulást, az egyéni tanulási utak bejárását.

Az oldal tetejére