EFOP 4.1.5

Projekt időtartama: 2019. február 1. – 2020. december 31.

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata által fenntartott bajai Szent László ÁMK 456,86 millió forint európai uniós támogatás segítségével egy új iskolaépülettel bővül. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2019. február 1. és 2020. december 31. között

A tervezési helyszín Baja város központjában, a Tóth Kálmán utca – Katona József utca – Hattyú utca kereszteződésében található. Itt fog felépülni az összesen 1000 m2-es, háromszintes nyolc tantermes épületszárny, amelyet egy átjáró folyosó köt össze a főépülettel.

A földszinten egy nagy területű aula, minden szinten 2-3 osztályterem, csoportbontó terem, irodák és kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra. A tetőszerkezetre napelemek kerülnek, az épület fűtését a legmodernebb hőszivattyús rendszerű fűtőberendezések látják majd el.

A sportudvar is teljes egészében megújul. Kialakításra kerül egy udvari fitnesz park, többsávos futópálya, valamint egy öntött gumiborítású többfunkciós sportpálya, amely alkalmas arra, hogy az időjárás függvényében a tanulók a sportágak széles palettáján válogathatnak: kispályás labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, floorball, tenisz stb.

A projekt célja, hogy az iskolaépület fejlesztésével az intézmény képes legyen megfelelő mennyiségű és minőségű termet biztosítani az oktatáshoz, valamint a csoporttermek és az egyéni fejlesztő szobák száma is növekedni fog. Az új épületszárnyban lévő tantermek minden tekintetben megfelelnek a „Z generáció” oktatásához szükséges feltételekkel. Ezen korosztály hatékony oktatásának záloga a tanulóközpontú irányzat és az „otthonosság”. Minden új tantermet interaktív megjelenítő eszközökkel (digitális tábla) fogják felszerelni.

Az új épület és a sportudvar megfelelő kialakítása az iskola pedagógiai programjának a megvalósulását segíti azzal, hogy az általános iskolai tanulók tanulási körülményei nagymértékben javulnak.

Az új iskolaépület megépítésére vonatkozó kivitelezési vállalkozói szerződést írták alá október 26-án az intézmény könyvtárában. 2017. tavasza óta (ekkor került beadásra a pályázat) annyit emelkedtek az árak az építőiparban, hogy a 100% intenzitású összeg csak a munkálatok 50%-ára bizonyult elegendőnek, így a szükséges önerőt a fenntartó Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata biztosítja. Az új, háromszintes épület nyolc tantermet, néhány, csoportbontásra is alkalmas termet, tanárit és egy tágas földszinti aulát foglal magába, ez utóbbi közösségi térként is működhet. Az új épületet átjáró folyosó köti össze a régi szárnnyal. A tetőszerkezetre napelemek kerülnek, az épület fűtését a legmodernebb fűtőberendezések látják el. A sportudvar is megújul: udvari fitnesz park, több sávos futópálya és öntött gumiborítású sportpálya szerepel a tervekben. A fenntartó részéről Dávid Mária Bernadette nővér, a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek általános főnöknője írta alá a szerződést. Mint elmondta: kiemelten fontosnak tartják a fiatalok oktatását, nevelését, nemcsak tudományokban, hanem hitben is megerősítve őket, hiszen így válnak majd jó családanyává, illetve -apává. Az új épületbe a Szent László ÁMK általános iskolája felsős osztályai kerülnek át. A 13 hónap múlva esedékes műszaki átadás az iskola 150 éves jubileumának egyik lényegi mozzanata lehet.

Szent lászló Ámk

Kapcsolat

6500, Baja Katona J. u. 3.

Tel.:79/523-770

amk@sztlaszlo.hu

Scroll to Top