EGYH-EOR-18-0446 PÁLYÁZAT

Támogatás összege: 10.000.000 Ft

Szakmai beszámoló:

Az összetett projekt keretében teljes felújításra került a főépület több mint 80 méter hosszú folyosója.A folyosón elbontásra került a régi fa lambéria burkolat, felszedték az 1960-as években elhelyezett cementlap burkolatot. Kijavításra került a fal és aljazatbeton került a padlóra.Ezután hidegburkolat került a falra és a padlóra, burkolatválasztásnál fontos szempont volt az épület múlt századi hangulatának megőrzése a modern igények figyelembe vételével. Ezen munkálatokkal párhuzamosan a folyosó teljes hosszában új elektromos kábelek és modern LED lámpák kerültek elhelyezésre, illetve minden tanterembe odavezették az UTP kábelezést.

A főépület emeletei folyosóján lévő tantermekbe kicserélésre kerültek a régi energiapazarló világítások modern LED panelekre.

3 tanteremben az eredetileg tervezett parkettafelújítás nem lett volna költséghatékony, ezért modern nagy teherbírású laminált padlóval burkoltuk le.

A folyosó felújításával kapcsolatos bontási, helyreállítási illetve burkolási munkálatok költségei nagy mértékben eltérnek az eredetileg tervezettől, mert a munkák nagy részével csak akkor szembesültünk amikor eltávolításra került a régi falburkolat (lambéria alatt nagyon rossz állapotban volt a falszerkezet).

Az intézmény főépülete 2020-ban 150 éves alapkőletételét ünnepelte. Fontosnak tartottuk, hogy az intézmény középiskolájába járó gyerekek környezete megújuljon, modernizálódjon amellett, hogy megtartja korhű képét is. A folyosó közepén kialakított közösségi térben közösségi bútorokat kívánunk elhelyezni, illetve a folyosón az ablakbeugrókban padokat kívánunk elhelyezni ezzel komfortosabbá téve a mindennapi közösségi élményeket.

Az oldal tetejére