EGYH-KCP-18-P-0174 pályázat

Támogatás összege: 6.518.000 Ft

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

A projekt keretében támogatott tevékenység bemutatása:

A Szent László ÁMK Óvodájában (6500 Baja, Vöröskereszt tér 1/b, OM:027959) lévő 4 db csoportszoba és közöségi tér felújítása, egészséges környezet kialakítása

A projekt keretében megvalósult felújítási munkák:

  • Óvodai csoportszobák (4 db) parkettázásának részleges felszedése, visszaragasztása, javítása, csiszolása, lakkozása történt meg, ezáltal csökkent a balesetveszély (mozgó lapok) illetve a parketták közül egészségtelen felszálló por megszűnt.
  • Az óvodai csoportszobák mennyezetének és oldalfalának javítása és tisztasági festése és az aula tisztasági festése megtörtént.
  • Az étkező maszatos és leverődött falának rendbehozatala, burkolása megtörtént. Az új hidegburkolattal ellátott étkező megfelel higiéniai szabályoknak, könnyen tisztítható. Új hidegburkolat került a közösségi terekbe és a mosdók egy részébe is, szintén a higiéniai szempontokat figyelembe véve. A program keretében az anyagköltség kerül elszámolásra, a burkolási munkát saját teljesítésben kiviteleztük.
  • Megvalósult az óvoda villamos hálózatának, a csoportszobák világításának korszerűsítése. A lámpatestek LED-es lámpatestekre lettek cserélve.
  • Közösségi tér klimatizálása
  • A csoportszobákban lecserélésre kerültek a játszószőnyegek és a függönyök.

 

A projekt jelentősége, hogy a gyermekek számára az óvodai környezet biztonságosabb és egészséges legyen. Mind parketta felújítása, mind a festések kiemelt jelentőségűek, mivel napjainkban – így óvodánkban is – a légúti betegségekben szenvedő gyermekek száma folyamatosan növekszik.  A hidegburkolatok elősegítik a megfelelő higiénia fenntartását, tisztításuk hatékonyan és gyorsan megoldható pandémiás időszakban is. A villamos hálózat felújítás a lámpatestek cseréje nem csak a biztonságosabb környezet szempontjából fontos. A villamos energia fogyasztása is csökkenthető, illetve a megfelelő világítás befolyásolja a gyermekek hangulatát és egészségét is. A lakástextilek cserélése és a fent említett felújítások által a környezet otthonosabb, befogadóbb lett, mely segíti a gyermekek alkalmazkodását.

Az oldal tetejére