EGYH-KCP-18-0403 pályázat

Támogatás összege: 2.000.000 Ft

SZAKMAI BESZÁMOLÓ:

A bajai Szent László Általános Művelődési Központ, mint egyházi, hitéleti, közfeladatokat ellátó és közművelődéssel foglalkozó intézmény magas szinten és mind szélesebb körben igyekszik biztosítani nem csak tanulóinak, de a városi közönség számára is a közösségteremtő, felzárkóztató tevékenységeket és programokat. Ezeket a rendelkezésünkre álló épületi adottságok keretei között eddig csak nehezen tudtuk biztosítani, gyakorlatilag zárt közösségi tér nem állt a rendelkezésünkre.

A projekt során beépítésre került egy ESPERO SONICO 100 típusú mobil hanggátló fal az intézmény Tóth-Pál Zoltán dísztermébe amely hat elemből áll. Az elemek szükség esetén kézzel mozgathatóak és a színpad jobb és bal oldalára egy sínszerkezeten kitolhatóak. Bezárt állapotban a fal biztosítja azt a megfelelő hanggátlást amely ahhoz szükséges, hogy amíg a díszteremben/tornateremben a hétköznapokon a sportfoglalkozások zajlanak, a színpadon művészeti csoportjaink zavartalanul tudnak működni.

A támogatás lehetővé tette, hogy a színpadunk önálló közösségi térként használható művészeti- és közösségi csoportjaink részére. Eddig infrastruktúra hiányában ezek nehezen tudtak működni, lehetőségeik sérültek.   A projekt eredményeként azt várjuk, hogy az új közösségi tér hatására művészeti csoportjaink új életre keljenek, és energiájukkal gazdagíthassák közvetlen iskolai és tágabb városi környezetüket is.

Szent lászló Ámk

Kapcsolat

6500, Baja Katona J. u. 3.

Tel.:79/523-770

amk@sztlaszlo.hu

Scroll to Top