Középiskola

2020 október havi e-menza befizetés

2020.SZEPTEMBER 28-29.

DIÁKOKNAK:  8:00 – 13:00 ÓRÁIG

(GAZDASÁGI OSZTÁLY)

 

SZÜLŐKNEK: 14:00 – 17:00 ÓRÁIG

(A bejáratnál jobbra 6. TEREM)

Tájékoztató E-menza 2020-2021. tanév

Tájékoztató E-menza 2020-2021. tanév, a nyilatkozat az alábbi linkeken letölthető:

Tájékoztató

Nyilatkozat 1-14. osztály

Nyilatkozat óvoda

2020 középiskolai tankönyvosztás időpontjai
 
2020.08.27 csütörtök     8:00-17:00 
2020.08.28   péntek       8:00-13:00

Megközelíthető az A2 épület bejáratán keresztül.


JAVÍTÓVIZSGA 2020
A 2020-as javítóvizsga témakörei az alábbi linken megtekinthetőek :
JAVÍTÓVIZSGA TÉMAKÖREI 2020

 

IDEGENNYELVI SZINTFELMÉRŐ

 

Kedves Szülők/Diákok!

A Szent László ÁMK 4 évfolyamos gimnáziumába felvételt nyert nyolcadikos tanulók minden évben a beiratkozás előtt szintfelmérőt írnak az általános iskolában tanult idegen nyelvből. A szintfelmérőre azért van szükség, hogy a valós tudásuknak megfelelő csoportokban kezdhessék meg a kilencedikes tanulmányaikat nálunk illetve a megfelelő nyelvkönyveket vehessék át szeptemberben.

A digitális oktatás miatt erre most személyesen nem kerülhet sor. Így a honlapon található német vagy angol szintfelmérőt kérnénk letölteni és 2020. június 19-ig a megadott e-mail címekre visszaküldeni (az e-mail tárgyaként kérjük, nevezzék meg azt a nyelvet, melyből kitöltötték a felmérőt). Fontos, hogy a dokumentumon tüntessék fel a tanuló nevét a könnyebb beazonosítás miatt. Kérnénk, hogy aki angolt tanult korábban az az angolt, aki a németet az a német szintfelmérőt töltse ki. Abban az esetben, ha a tanuló nem az általános iskolában tanult nyelvet folytatná (pl: német helyett angolt és ezt a nyelvválasztó papíron is jelölte: angol-olasz) akkor az angol dokumentumot töltse le és legjobb tudása szerint írja meg. Ezzel megkönnyítenék a tankönyvrendelést és a tanévkezdést is

e-mail cím: beiratkozas@sztlaszlo.hu

Közreműködésüket előre is köszönjük!

Szent László ÁMK

idegen nyelvi munkaközösség

 

 

 

A szintfelmérők az alábbi linkeken letölthetőek :
NÉMET SZINTFELMÉRŐ
ANGOL SZINTFELMÉRŐ
2020/2021. TANÉVRE JELENTKEZŐK EGYEZTETETT VÉGLEGES FELVÉTELI JEGYZÉKE SZENT LÁSZLÓ ÁMK

A felvételi jegyzék az alábbi linken megtekinthető:  

FELVÉTELI JEGYZÉK
Ideiglenes felvételi jegyzék 2020 az alábbi linkre kattintva megtekinthető
Ideiglenes felvételi jegyzék

Közlemény a koronavírussal kapcsolatban

Tisztelt Szülők!
A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében kérem Önöket, amennyiben a mai naptól kezdve a gyermekük külföldre történő utazáson vesz részt (beleértve a jelenleg járványmentes uticélokat is), hazatérése után 14 napig szíveskedjék távol maradni az intézménytől és törekedni arra, hogy lehetőleg – a közvetlen családtagokon kívül – senkivel ne kerüljön közvetlen fizikai kapcsolatba. A kiutazás előtt szíveskedjenek az intézményt hivatalosan tájékoztatni az utazás céljáról és idejéről!
Ezt a két heti iskolai hiányzást a szülő tudja hivatalosan igazolni, amit az intézmény igazolt távollétnek tekint.
Köszönettel: Hajdók Róbert intézményvezető

Tisztelt Szülők!

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében kérem Önöket, amennyiben az elmúlt pár hétben, vagy a következő hetekben külföldön jártak, illetve járnak a gyermekükkel, szülői felelősségük tudatában nyilatkozzanak arról, hogy az utazásuk során nem tartózkodtak a koronavírus terjedése miatt hatósági intézkedéssel lezárt területen.A nyilatkozatot a visszaérkezésüket követően az első tanítási napon szíveskedjenek az intézményegység vezetőnek leadni.
Köszönettel: Hajdók Róbert intézményvezető


A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója

Mikor merül fel az új koronavírus fertőzés gyanúja? Mit a teendő ilyenkor?

 1. Ha Ön vagy családtagja hirtelen belázasodik, köhög vagy nehezebben lélegzik, és az elmúlt 14 nap folyamán olyan területen, országban járt, ahol terjed az új koronavírus vagy esetleg arról van tudomása, hogy új koronavírussal igazoltan fertőzött személlyel érintkezett, akkor mielőbb hívja fel telefonon háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet. (Arról, hogy aktuálisan mely területeken terjed a közösségben az új koronavírus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni: nnk.gov.hu Mondja el háziorvosának a tüneteket és azt, hogy az elmúlt időszakban pontosan hol járt külföldön vagy azt, hogy hol és mikor találkozhatott olyan személlyel, aki igazoltan új koronavírussal fertőződött. A telefonálás lehetővé teszi, hogy indokolt esetben az orvos a kijelölt egészségügyi intézménybe utalja anélkül, hogy a betegnek meg kellene jelennie a háziorvosi rendelőben. Ez segít megelőzni a fertőzések terjedését is. Feltétlenül kövesse az orvos útmutatásait, és működjön együtt a népegészségügyi hatósággal.
 2. Amennyiben nem lázas, nem köhög, de az elmúlt 14 nap folyamán olyan területen, országban járt, ahol terjed az új koronavírus, akkor javasolt, hogy az utazást követő 14 napban figyelje magán a tünetek esetleges jelentkezését. Csak akkor hívja háziorvosát, ha tünete jelentkezik. Ne akarjon tesztet elvégeztetni új koronavírus kimutatása céljából, amennyiben nincs tünete!
 3. Ha a környezetében tud olyan emberről – legyen magyar vagy külföldi állampolgár ‒, akinél hirtelen láz, köhögés vagy nehezebb lélegzés jelentkezett és az elmúlt 14 nap folyamán olyan területen, országban járt, ahol terjed az új koronavírus, lehetőleg kerülje vele a személyes találkozást, érintkezést. Kérje meg őt, hogy maradjon otthon, ne menjen közösségbe, és telefonon értesítse a háziorvost vagy a háziorvosi ügyeletet, valamint működjön együtt a népegészségügyi hatósággal.

Mit tehet az új koronavírus okozta fertőzés megelőzése érdekében?

 1. Rendszeresen és alaposan mossa meg kezét vízzel és szappannal vagy dörzsölje be kezeit a gyógyszertárakból és a drogériákból beszerezhető alkoholos kézfertőtlenítőszerrel. Az alábbi esetekben különösen fontos az alapos kézmosás (vagy kézfertőtlenítés): munkahelyre, oktatási-nevelési intézménybe vagy otthonába való megérkezés után, tömegközlekedéssel történő utazás után, ételkészítés előtt, étkezés előtt és a WC használata után.
 2. Kerülje a szemek, az orr és a száj érintését. A kezünk számos felülettel, tárggyal érintkezik a mindennapi tevékenységeink során, így szennyeződhet a felületeken, tárgyakon esetleg jelenlévő kórokozókkal. A szennyezett kézzel a szem, a száj vagy az orr érintése esetén a kórokozók – közöttük az új koronavírus is ‒ a szervezetbe kerülhetnek és megfertőződhetünk velük. Mások arcához se érjen.
 3. Az egészséges, légúti tüneteket nem mutató embernek nem javasolt orr-szájmaszkot viselnie. Csak akkor vegyen fel maszkot, ha beteg, légúti tünetei vannak (pl. köhögés).
 4. Tartson legalább 2 méter távolságot az olyan személytől, aki köhög vagy tüsszög. Köhögéskor vagy tüsszentéskor apró nyál-, illetve légúti cseppek kerülnek a környezetbe, amelyek kórokozót tartalmazhatnak. Ha túl közel vagyunk, akkor az arcunkra (orrunkra, szájunkra, szemünkre) kerülhetnek ezek a cseppek, vagy akár be is lélegezhetjük őket.
 5. Amikor köhög vagy tüsszent, takarja el a száját és orrát egy papírzsebkendővel. Azonnal dobja ki a használt papírzsebkendőt, majd alaposan mossa meg kezét vízzel és szappannal (vagy dörzsölje be alkoholos kézfertőtlenítővel). Amennyiben nincs önnél sem zsebkendő sem egyéb, amit a szája/orra elé tud tenni, akkor se a kezébe, hanem inkább a felemelt könyökhajlatába tüsszentsen. A köhögési, tüsszentési etikett betartásával megvédhetjük a körülöttünk lévő embereket a cseppfertőzéssel terjedő kórokozóktól, így az új koronavírustól is.
 6. Célszerű, hogy a téli influenzás időszakban, amikor gyakran fordulnak elő légúti megbetegedések a gyakran érintett felületeket egyszerhasználatos fertőtlenítő hatású felülettisztító törlőkendővel rendszeresen megtisztítsuk.
 7. Tanítsa meg gyermekét is a megfelelő higiénés gyakorlatra a fentiek alapján!
 8. Nem valószínű, hogy egy új koronavírussal fertőzött területről érkező csomag közvetítésével megfertőződhetünk a vírussal. Annak a valószínűsége, hogy egy fertőzött személy beszennyezzen kereskedelmi árut alacsony, és annak a kockázata is alacsony, hogy egy mozgatott, utaztatott és különböző kondícióknak és hőmérsékleteknek kitett csomagról elkapjuk a vírust. A csomagok esetén is fontos az általános higiénés rendszabályok betartása, tehát szappannal mosson kezet.

Közlemény

Kedves Szülők!

2020. március 16-án az előzetes tervekkel ellentétben minden intézményegységben tanítás lesz. Erre a napra 2020. március 13-án 10:00-ig tudnak a gyermekek számára étkezést rendelni az e-menza felületen.
Köszönettel: Hajdók Róbert intézményvezető

 

Szent László Általános Művelődési Központ beiskolázási tájékoztató, nyílt nap

2020/2021. tanévre beiskolázási tájékoztató az alábbi linken megtekinthető:

BEISKOLÁZÁS 2020/2021. TANÉV

KISGIMIS NYÍLT NAP

2020. január 22., szerda 9:00

2020 március havi étkezés befizetés időpontja

 ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZÉPISKOLA, KOLLÉGIUM

 2020. február 24-25. 

7:30 – 17:00 óráig

2019/2020. TANÉVRE JELENTKEZŐK  EGYEZTETETT VÉGLEGES FELVÉTELI JEGYZÉKE SZENT LÁSZLÓ ÁMK
A felvételi jegyzék az alábbi linken megtekinthető:  
FELVÉTELI JEGYZÉK

 

Gyermekétkeztetés térítési díjak változása

Térítési díjak hirdetmény az alábbi linkeken letölthető: 

Hirdetmény 


Magyar Katolikus Kulturális Napok

Szent lászló Ámk

Kapcsolat

6500, Baja Katona J. u. 3.

Tel.:79/523-770

amk@sztlaszlo.hu

Scroll to Top